Kulturgruppen vaknar ur vilan

Kulturgruppen vaknar ur vilan

Under de år som gått sedan BoAktiv Landgången byggdes har kulturgruppen genomfört många uppskattade arrangemang. Men sen blev det tyst ett tag eftersom det var trögt att engagera deltagare till de olika förslagen. Det blev dessutom en omsättning av boende under en period, nästan så vi kan kalla det ett generationsskifte.

Därför tar vi nu ny fart och drar igång kulturgruppen. Just nu består den av Biggi, Inga, Katarina och Irene men alla föreningens medlemmar är välkomna att delta. Ta bara kontakt med någon av oss så får du all information och kallelser till våra möten. Det finns mycket vi kan göra tillsammans som förgyller både vardag och helg och vi hoppas kulturgruppen ska kunna bidra till detta.

Vi har precis börjat diskutera och planera och känner att möjligheterna är många. Är du sugen på att göra utflykter med dina grannar i sommar? Med cykel? Kollektivtrafik? Privata bilar? Naturupplevelser? Plantskolor? Kulturevenemang? Museer? Konserter? Caféer? Det finns mycket att upptäcka och uppleva i både Malmö och Skåne. Passa på att diskutera önskemål och idéer med dina grannar på nästa husmöte. Kanske blir din utflykt både roligare och lättare att genomföra om du kan göra den tillsammans med andra i vårt kollektiv. Vi i kulturgruppen hjälper mer än gärna till med organisation och genomförande.

Till hösten har vi pratat om flera olika saker. Även här vill vi gärna att du delar med dig av tankar och önskemål.

Vi har funderat på att starta en filmklubb och förutom att se på film även bjuda in intressanta personer för en dialog kring filmerna vi tittar på. Det finns många filmintresserade i vår förening och ingenting kan som film väcka intressanta och stimulerande samtal.

Vi har pratat om att starta en grupp för att träna svenska. Flera stycken i vår förening vill gärna ha en sådan möjlighet och vi kan göra detta som en studiecirkel. Det är ett roligt sätt att träffas och gruppen bestämmer själv precis hur man vill ha det.

Sen finns det medlemmar i föreningen som är bra på olika saker och som gärna delar med sig av sitt kunnande. En systuga till exempel, där du som vill kan få hjälp av en kunnig granne om du vill laga eller fixa till kläder och andra textilier. Interna kurser i hur man får ut det mesta av sin dator kan kanske också vara en idé. Vi har redan en grupp som spelar Canasta och som gärna vill ha fler med i spelet. En bokcirkel kan vi också göra som en studiecirkel och kanske kan vi hjälp från biblioteket i Bunkeflo med boktips och bokprat. Listan kan göras lång men viktigast just nu är att du själv funderar över vad du skulle vara intresserad av.

En annan fråga som några av oss börjat prata om är att vårt torg är så trist och att något borde göras för att göra miljön mer trivsam och användbar. Har du synpunkter och idéer om detta är du också välkommen att ta kontakt med oss i kulturgruppen eller med styrelsen som ju ansvarar för samverkan med fastighetsägaren.

Glad och skön sommar önskar kulturgruppen alla Landgångens medlemmar.