Hur får man lägenhet?

Hur blir du medlem och hur får du lägenhet i BoAktiv Landgångens hus i Annestad?

  1. Du ansöker om medlemskap i BoAktiv Landgången kooperativ hyresrättsförening genom att skriva ut blanketten Medlemsansökan på din dator, fylla i den och överlämna den i  samband med ett besök hos oss eller skicka den per post till BoAktiv Landgången, Sadelmakarebyn 6C, 21840 Bunkeflostrand. Du skall först ha tagit del av och godkänt föreningens stadgar och medlemsvillkor. Du är välkommen som medlem i föreningen både om du är intresserad av att bli boende eller om du endast är intresserad av stödja våra idéer och delta i de aktiviteter som är öppna för icke-boende medlemmar.
  2. Medlemsinsatsen är 300 kr om du vill bli kömedlem (och alltså vill ställa dig i kö för en lägenhet) och 50 kr om du vill bli vänmedlem (för att stödja vår boendeidé och få möjlighet att delta i våra sociala aktiviteter). Dessutom tilkommer en årsavgift på 200 kr. När du har betalat in din medlemsinsats och årsavgift på bankgiro 5867 - 4219 (Swedbank) blir du registrerad som medlem i föreningen.
  3. Som kömedlem kommer du sedan att kunna ansöka om lägenhet hos styrelsen på särskild blankett. Kötiden är den tid du varit medlem i föreningen. Om det finns flera sökande till samma lägenhet kommer den med längsta kötiden att få förtur.
  4. Senast i samband med att du ansöker om lägenhet kommer du att bli kallad till ett personligt samtal med några ur styrelsen. Vi behöver lära känna dig lite närmare innan du bestämmer dig för att flytta in i vårt gemenskapsboende så att både du och vi från början vet att det är rätt val.
  5. Därefter är det dags att skriva förhandsavtal på din lägenhet. Då skall du också betala in en administrativ avgift på 10.000:-. Denna avräknas sedan från upplåtelseinsatsen. När du har skrivit förhandsavtal har du försäkrat dig om din rätt till just den lägenheten.
  6. Före inflyttningen skrivs ett hyresavtal. Då är det också dags att betala in resten av upplåtelseinsatsen.